https://dragondeweloper.pl/

Tarta czereśniowa z kremem migdałowym.

Lipiec 27, 2012 14:06 55

Nie ma jak domowe ciasto. A gdy owoców w bród , to musi być placek właśnie z owocami. Upieczcie tarte, a zobaczycie , że nawet dzieciaki chętnie zjedzą obiad mając w perspektywie taki deser.

Składniki :

ciasto kruche gotowe lub wg własnego przepisu

ok. 1 kg czereśni

ok. 2 / 3 szklanki cukru pudru

3 łyżki mleka

3 łyżki mąki

2 jajka

125 g zmielonych migdałów

Ciasto zakupione. Czereśnie oczyszczone z pestek. Teraz czas przygotować krem migdałowy .Migdały , mąkę , cukier puder i jajka ubijać dodając mleko , aż masa będzie gładka . Gotowe ciasto rozwałkujemy na placek i wykładamy nim formę .Nakłuwamy widelcem , lekko podpiekamy . Następnie wykładamy czereśnie i zalewamy kremem . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. ok. 1 godziny. Całość dla efektu lekko oprószamy cukrem pudrem.