http://www.nasza-dieta.pl/

Kebab z panierowanymi polędwiczkami

Październik 9, 2012 09:00 50

Kebaba można spotkać prawie na każdym rogu naszych ulic ale tak smacznie przygotowanego we własnej kuchni na pewno nigdzie nie znajdziemy a przepis ten jest naprawdę prosty.

SKŁADNIKI:

MIĘSO:
polędwiczki z kurczaka 8 sztuk
sól
pieprz
przyprawa do kebaba
panierka do drobiu
Sałatka:
kolorowa papryka 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
ogórek gruntowy 1 sztuka
feta 1/2 kartonika
majonez 2 łyżki
kukurydza 3 łyżki
cebula czerwona 1 mała
sos:
jogurt naturalny mały kubek
sos tzatziki 1 łyżka
imbir szczypta
majonez 1 łyżka
placki Tortilla 4 sztuki

PRZYGOTOWANIE:
1. Każdy kawałek kurczaka doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do kebaba według uznania. Każdą panierujemy dokładnie w panierce do kurczaka.

2. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni na chrupko.

3. Placki podgrzewamy na patelni, około 1 minuty z każdej strony.

4. Składniki sałatki: Warzywa kroimy według własnego uznania, ale nie powinny być za duże. Doprawiamy do smaku i dodajemy pokruszoną fetę. Na koniec dodajemy majonez. Mieszamy razem z kukurydzą osączoną z zalewy.

5. Składniki sosu wystarczy dokładnie ze sobą wymieszać.

6. Każdy placek zwijamy w kopertę z jednej strony . Układamy po dwie polędwiczki z kurczaka i porcję sałatki. Zalewamy sosem.