http://www.zadwornyassistance.pl

Gastronomia

Szarlotka

Szarlotka

Mamy weekend…i początek jesieni . Przywitajmy ją długim spacerem a na deser ( by nie tracić czasu ), już w domu delektujmy się kawą z szarlotką . Tanią , szybką i prostą . Naprawdę jest to najłatwiejsze ciasto do zrobienia jakie znam i nawet największemu laikowi w kwestii pieczenia zawsze wyjdzie pyszne. Szarlotka sypana: Składniki: […]

Wrzesień 29, 2012 09:00

Elbląskie kuchenne rewolucje – propozycja nr. 2

Elbląskie kuchenne rewolucje – propozycja nr. 2

Radny Paweł Nieczuja Ostrowski wyrasta na naszego lokalnego kulinarnego Pascala. W środę zamieściliśmy jego pierwszą propozycję, dziś kolej na jego kolejny pomysł. Jak ocenicie nasz projekt bilboardu ?

Wrzesień 27, 2012 12:00

Dom pachnący chlebem

Dom pachnący chlebem

Pieczenie chleba ma coś w sobie z magii. Trochę mąki i odrobina wody stają się bazą , z której powstaje rumiany i pachnący bochenek . Warto czasem zwolnić tempo i zafundować sobie prawdziwą przyjemność we własnym domu.

Wrzesień 27, 2012 08:16

Elbląskie kuchenne rewolucje – propozycja nr. 1

Elbląskie kuchenne rewolucje – propozycja nr. 1

Chcecie zobaczyć jak będzie wyglądać promocja Elbląga poprzez smaki ? Dzisiaj pierwszy przepis, pierwsze hasło i bilboard na 7-mce w kierunku Gdańska. W związku z bardzo ciekawym pomysłem zorganizowanym przez elbląskich radnych chcemy przybliżyć naszym czytelnikom pierwsze pomysły jakie w akcji zaczęły się pojawiać. Na pierwszy ogień idzie dzisiaj propozycja inicjatora akcji Pawła Nieczui Ostrowskiego. […]

Wrzesień 26, 2012 10:08

Elbląskie kuchenne rewolucje

Elbląskie kuchenne rewolucje

Wielkie sieci handlowe toczą bitwę kucharzy jak w Lidlu, w Tesco natomiast Makłowicz łowi smaki. Hitem stały się telewizyjne Kuchenne Rewolucje czy nowy program Masterchef. Modzie tej w Elblągu uległo dwóch radnych – mamy więc swoją elbląską bitwę na smaki.

Wrzesień 25, 2012 08:23

Chatney klasyczny

Chatney klasyczny

Jedni mówią , że to pikantny dodatek , inni : marmolada. Zgodni jesteśmy co do tego , że pasuje do białych jak i ciemnych mięs , ryb i warzyw gotowanych na parze. Spróbujmy teraz kiedy mamy sezon na warzywa .

Wrzesień 23, 2012 08:00