Jesień przed nami . Warto pomyśleć o wzmocnieniu naszego organizmu . Szczególnie pomocna w tym względzie jest już od wieków … żurawina , której kwaśne owoce są niczym najwyższy gatunkowo preparat mineralno-witaminowy. Poznajmy i wykorzystajmy jej właściwości dla siebie i całej rodziny.
Wrzesień 9, 2012 10:00
Dzisiaj owoce z rodzimych sadów, ale także te egzotyczne dostępne są w sklepach przez cały rok . Które z nich i kiedy warto jeść, a jakich lepiej unikać?
Wrzesień 5, 2012 07:20
Właśnie rozpoczął się nowy rok szkolny. Tornistry wyposażone są już w podręczniki , zeszyty i przybory szkolne ale nie zapomnijmy do tej wyprawki dołączyć również … drugie śniadanie. Nasze pociechy czeka wiele wyzwań i trudów edukacji . Potrzebują dobrego paliwa by stać się wzorcowymi uczniami.
Wrzesień 4, 2012 10:22
Cukinia zdrowa , delikatna w smaku , wyjątkowo łatwa do przyrządzenia. Niskokaloryczna ( zaledwie 15 kalorii w 100g ) , bogata w witaminy z grupy B, witaminę C , beta karoten , sód , potas, wapń.
Sierpień 31, 2012 12:52
Podstawą każdego przepisu jest ½ l zimnego mleka (porcje na 4 szklanki)
Sierpień 24, 2012 15:00
Nie ma nic lepszego na ochłodę w ciągu gorącego lata niż schładzające zimne napoje. Doskonale gaszą pragnienie i błyskawicznie dodają energii. Dziś polecamy mrożoną kawę z czekoladą
Sierpień 22, 2012 10:00