http://www.abiprint.pl/

Gastronomia

Czerwone mięso – lepiej jeść niezbyt często

Czerwone mięso – lepiej jeść niezbyt często

Wielu z nas je uwielbia, zwłaszcza przetworzone czerwone mięso,które jest stałym składnikiem hamburgera czy hot-doga. Specjaliści jednak ostrzegają – ma to swoje konsekwencje zdrowotne.

Październik 16, 2012 09:53

Szarlotka

Szarlotka

Szarlotek czas nastał . Kruchuteńka i błyskawiczna .Do podania na ciepło i zimno .Dla mnie idealna . Przepis królujący w rodzinie od lat . Może i u Was się przyjmie.

Październik 14, 2012 08:54

Quasedilla

Quasedilla

Na stadionie Narodowym meksykańska fala, stadion oszalał . Pozwólmy sobie na odrobine luzu w naszej kuchni i przyrządźmy przepyszną przekąska w stylu meksykańskim .

Październik 13, 2012 09:00

Domowy gyros

Domowy gyros

Bardzo prosty sposób zrobienia sobie w domu mięska, które w polskich barach funkcjonuje pod nazwą kebab lub gyros. Wiemy co zjemy a przy okazji unikniemy strasznie czepialskiego zapachu smażonego oleju, roznoszącego się w owych jadłodajniach.

Październik 12, 2012 09:00

Dbajmy o dietę naszych dzieci – tu nie chodzi już tylko o kalorie

Dbajmy o dietę naszych dzieci – tu nie chodzi już tylko o kalorie

Nie mamy czasu by przygotować dla siebie śniadanie, ciągle zabiegani. Starsze pokolenie, naszych rodziców i dziadków choć żyło w czasach gdzie wszystkiego było mniej odżywiało się jednak zdecydowanie lepiej niż popularne aktualnie Fast-foody, którymi karmimy nasze obecne pokolenia.

Październik 11, 2012 12:30

SAC KAVURMA

SAC KAVURMA

Tureckie jedzenie jest smaczne i proste: to słoneczne smaki potraw kuchni śródziemnomorskiej przyprawione odrobiną oliwy i cytryny.

Październik 10, 2012 09:10