http://www.nasza-dieta.pl/

Gastronomia

Soli – nie do woli

Soli – nie do woli

Ze zdrowotnego punktu widzenia powinniśmy jadać nie więcej niż płaską łyżeczkę soli dziennie. To niby nie dużo , ale diabeł tkwi w szczegółach : chodzi nie tylko o biały proszek w solniczce.Poznawania smaków uczymy się już od dzieciństwa .Uczymy się więc i możemy się i oduczyć. Podobno wystarczy 2 miesiące bez soli aby zapomnieć o […]

Wrzesień 17, 2012 13:00

Knedle ze śliwkami

Knedle ze śliwkami

Kiedy węgierka osiąga te stopień dojrzałości , że pestka sama odchodzi , a miąższ jest słodki i jędrny – nadszedł czas na knedle. Że trudne ? Nie teraz . Dobre śliwki to już połowa sukcesu a resztę podpowiem

Wrzesień 14, 2012 19:11

Leczo

Leczo

Leczo zawsze smakuje i daje ogromne pole do popisu. Można wykorzystać różne warzywa .Tutaj proporcje nie mają znaczenia. Czasem więcej papryki , zamiast kiełbasy boczek i zioła jakie mamy akurat pod ręką . 

Wrzesień 12, 2012 08:00

Grzybobranie

Grzybobranie

Jajecznica z kurkami czy placki ziemniaczane z sosem grzybowym – właśnie pod koniec lata i jesienią możemy delektować się tymi potrawami. Ruszamy w las , aby uzbierać pełne kosze tych skarbów przerabiając je potem na wiele sposobów.

Wrzesień 10, 2012 08:00

Żurawina -100 % zdrowia jesienią !

Żurawina -100 % zdrowia jesienią !

Jesień przed nami . Warto pomyśleć o wzmocnieniu naszego organizmu . Szczególnie pomocna w tym względzie jest już od wieków … żurawina , której kwaśne owoce są niczym najwyższy gatunkowo preparat mineralno-witaminowy. Poznajmy i wykorzystajmy jej właściwości dla siebie i całej rodziny.

Wrzesień 9, 2012 10:00

Owoce pod lupą !

Owoce pod lupą !

Dzisiaj owoce z rodzimych sadów, ale także te egzotyczne dostępne są w sklepach przez cały rok . Które z nich i kiedy warto jeść, a jakich lepiej unikać?

Wrzesień 5, 2012 07:20