http://www.nasza-dieta.pl/

Gastronomia

Chatney klasyczny

Chatney klasyczny

Jedni mówią , że to pikantny dodatek , inni : marmolada. Zgodni jesteśmy co do tego , że pasuje do białych jak i ciemnych mięs , ryb i warzyw gotowanych na parze. Spróbujmy teraz kiedy mamy sezon na warzywa .

Wrzesień 23, 2012 08:00

Wygraj wycieczkę Stena Line „Szwecja od Kuchni”

Wygraj wycieczkę Stena Line „Szwecja od Kuchni”

Elbląg w zeszłym tygodniu opanowały szalone promocje „Wszystko za pół ceny”. Dominowało sporo ofert gastronomicznych, z których nasi mieszkańcy z radością korzystali. W ten weekend kulinarne szaleństwo odbędzie się w Trójmieście, a dokładnie w Gdynii. Czeka niezwykle atrakcyjna nagroda dla tych co skorzystają z promocji.

Wrzesień 21, 2012 19:11

Zupa z kurek

Zupa z kurek

Kurki nazywane są złotem lasu . Są piękne i ślicznie złocą się wśród ściółki to także doskonale smakują i można z nich wyczarować wiele pysznych dań. Gotujmy i smażmy je krótko . Długotrwała obróbka sprawia , że zamiast zmięknąć stają się gumowate i niesmaczne . Mamy teraz idealny właśnie czas na zrobienie z nich pysznej […]

Wrzesień 19, 2012 23:08

Leniwe pierogi

Leniwe pierogi

Mięciutkie i bardzo twarogowe pierożki, polane kwaśną śmietaną, jogurtem lub stopionym masłem i przyprószone cukrem…Klasycznie i pysznie . Wspomnienie dzieciństwa. Proste, smaczne i pożywne .Mają jeszcze jeden atut – oprócz smaku—ze można je zrobić w czasie kiedy gotuje się na nie woda .

Wrzesień 18, 2012 11:35

Soli – nie do woli

Soli – nie do woli

Ze zdrowotnego punktu widzenia powinniśmy jadać nie więcej niż płaską łyżeczkę soli dziennie. To niby nie dużo , ale diabeł tkwi w szczegółach : chodzi nie tylko o biały proszek w solniczce.Poznawania smaków uczymy się już od dzieciństwa .Uczymy się więc i możemy się i oduczyć. Podobno wystarczy 2 miesiące bez soli aby zapomnieć o […]

Wrzesień 17, 2012 13:00

Knedle ze śliwkami

Knedle ze śliwkami

Kiedy węgierka osiąga te stopień dojrzałości , że pestka sama odchodzi , a miąższ jest słodki i jędrny – nadszedł czas na knedle. Że trudne ? Nie teraz . Dobre śliwki to już połowa sukcesu a resztę podpowiem

Wrzesień 14, 2012 19:11