https://dragondeweloper.pl/

Polska

Karnawałowe przekąski

Karnawałowe przekąski

Mamy karnawał , czas spotkań i zabaw . Abyśmy go mile spędzili potrzebne jest nam dobre towarzystwo ,  muzyka , pogodny nastrój , ale  również  i … odpowiednie menu . W tej roli dobrze sprawdzają się efektowne przekąski  i mini przystawki , takie na jeden ząb – idealne do drinków , ale i również wskazane […]

Styczeń 19, 2013 08:45

Kolorowy karp na wigilijny stół

Kolorowy karp na wigilijny stół

Coraz bliżej do świąt i wigilii, dlatego coraz częściej na łamach naszego portalu przedstawiamy przepisy na świąteczne potrawy. Nie możemy tutaj zapomnieć o rybie która jest na każdym polskim wigilijnym stole i to pod wieloma postaciami. A w formie proponowanej przez nas będzie najbardziej kolorową potrawą na wigilijnym stole.

Grudzień 21, 2012 09:00

Gulasz

Gulasz

Gulasz to idealne rozwiązanie dla tych co z braku czasu przygotowują obiad na kilka dni . Do gęstego sycącego dania wystarczy kromka świeżego chleba lub kasza .

Grudzień 5, 2012 09:00

Rosół Domowy

Rosół Domowy

Rosół gości na naszych stołach zwykle w niedzielę. Nie jest trudny do zrobienia tylko wymaga … cierpliwości. Każda z nas ma już opracowany własny przepis i tego się trzyma. Podam swój ,nie dlatego, że uważam go za najlepszy ale dlatego, że mojej rodzinie tak ugotowany po prostu smakuje.

Listopad 24, 2012 08:47

Domowy schab w musztardowej skorupce

Domowy schab w musztardowej skorupce

Tak upieczony schab nadaje się do podania zarówno jako danie obiadowe razem z sosem , ale również i na zimno w formie przystawki . Słodycz pochodząca od skarmelizowanego dżemu i delikatna ostrość musztardy bardzo fajnie razem współgrają i nadają odpowiednio wyważony ostro-słodki smak. Dodatkowo schab bardzo ładnie prezentuje się wizualnie w takiej rumianej, przypieczonej musztardowej […]

Listopad 18, 2012 09:00

Rogale marcińskie bez certyfikatu dla leniwych.

Rogale marcińskie bez certyfikatu dla leniwych.

Tradycyjne rogale marcińskie są przygotowywane w Poznaniu z okazji dnia św. Marcina – 11 listopada już od 1891 roku. To długa i … bardzo smaczna tradycja. Ciasto drożdżowo – francuskie z nadzieniem z białego ( obowiązkowo ) maku i dużej ilości bakalii .Te , które silna pokusa zmobilizuje do zmierzenia się z oryginalnym przepisem – […]

Listopad 11, 2012 08:00